Omschrijving goede doelen.

- De dieren in Lefkas Griekenland

Little Friends Lefkas is een stichting, zonder winstoogmerk. Opgericht en gerund door driedierenliefhebbers, die reeds jaren lokaal actief en bekend zijn op het gebied van het welzijn van dieren. Ze hebben ook een klein team van zeer toegewijde vrijwilligers, die helpen met het voeren, het wandelen met de hondjes, zodat ze leren aan de lijn te lopen, en natuurlijk het uitdelen van heel veel knuffels.

In 2019 hebben ze land kunnen kopen om de opvang te huisvesten, zodat ze in staat zijn om meer honden en pups te helpen en op te vangen. Met als doel om het perfecte, liefdevolle thuis voor hen te vinden dat ze allemaal verdienen. Daarnaast organiseren ze regelmatig sterilisatieprogramma’s voor honden en katten. En natuurlijk hebben ook de straathonden van Lefkas hun aandacht: een groot aantal wordt iedere avond gevoerd en alle teven zijn gesteriliseerd.

Verantwoord werken, met liefde voor de dieren staat bij hen voorop. 

Om puppy's en honden die in de steek zijn gelaten of mishandeld te redden en een liefdevol thuis voor ze te vinden. Elk dier dat bij ons wordt verzorgd, wordt door een dierenarts gecontroleerd, volledig gevaccineerd, gechipt, krijgt regelmatig medicijnen tegen parasieten en wordt gesteriliseerd als het oud genoeg is.

Sterilisatieprogramma's Het organiseren van reguliere sterilisatieprogramma's voor honden/katten.

Straathonden voeren Voer- en sterilisatieprogramma voor straathonden – elke avond voeren we ongeveer 18 straathonden in verschillende delen van het eiland (alle vrouwtjes zijn gesteriliseerd).

Little Friends Lefkas wordt volledig uit eigen middelen gefinancierd en is afhankelijk van de vrijgevigheid van particulieren, lokale bedrijven en de opbrengst van de evenementen ten behoeve van fondsenwerving. Little Friends Lefkas werkt nauw samen met de lokale overheid maar ze ontvangen geen enkele overheidssubsidie.

 

 

- Stichting Dierennood, project 168. Werkpaarden en ezels in Egypte hebben een heel hard bestaan. In hun dagelijkse leven is er weinig mededogen. De dieren worden al jong ingezet voor – veel te – zwaar werk. Er worden lasten op hun rug gelegd waardoor ze haast door de poten zakken of ze moeten karren voorttrekken die overbeladen zijn.

Voeg daarbij de hoge werkdruk zonder rustmomenten, de zweepslagen en de uren in de brandende zon zonder voldoende eten of drinken en je kunt je voorstellen dat de dieren er regelmatig letterlijk bij neervallen. Er is weinig empathie voor de harde werkers, ze worden slechts gezien als werktuig.

Het Australische echtpaar Jill en Warren Barton zijn fervente paardenliefhebbers en wilden meer dan 10 jaar geleden graag iets goeds gaan doen voor paarden in nood. Zo kwamen zij terecht in Egypte waar ze vrijwilligerswerk gingen verrichten in een paardenopvang aldaar.

Alles wat ze dachten te weten over dierenleed werd volkomen teniet gedaan door het zien van het onbeschrijfelijke leed met eigen ogen.

Terug in Australië kregen ze de verschrikkelijke omstandigheden maar niet uit hun hoofd. En zodoende verruilden ze hun, destijds luxe, bestaan om zich volledig te gaan wijden aan het helpen van paarden en ezels.

Zij hebben in Giza, vanuit het niets, een zelfstandig opererende dierenkliniek en -opvang opgericht die zich richt op de lokale werkdieren in Cairo en omgeving. Ze werken met vrijwilligers en zijn dat eigenlijk zelf ook.

Ze ontfermen zich over zieke en gewonde, mishandelde en zwáár verwaarloosde paarden en ezels. Ze behandelen hen en geven voorlichting aan de eigenaren zodat de dieren hopelijk een betere toekomst tegemoet gaan.

Educatie en voorlichting over hun werkdieren is dan ook hard nodig om de band tussen mens en dier te verbeteren. De onvermoeibare vrijwilligers van EEA doen al het mogelijke om enige verbetering te bewerkstelligen.

In al die jaren hebben ze inmiddels duizenden paarden en ezels kunnen helpen.

Naast de kliniek bevindt zich ook nog een opvang. Voor sommige paarden en ezels betekent dat nog een fijne, rustige oude dag. Het is ze zó gegund!

Verder deelt de EEA benodigdheden voor de verzorging uit, zoals goed passende halsters, zachte neusbanden, vliegenmaskers, paardendekens en zadeldekens om de kans op verwonding te voorkomen.

 

- Soy Dog Organisation, The dog meat trade is one of the most serious animal welfare issues in Asia. Soi Dog Foundation is working in several countries to end this inhumane and barbaric practice.